top of page


Trudnoća je lijepa, ali ne osjećaju sve trudnice da je uvijek tako. Neke od sretnica će uživati u blistavoj koži i gustoj i sjajnoj kosi, ali puno nas je doživjelo i loše strane trudnoće – natečene gležnjeve, novootkrivene tigraste pruge i niz promjena raspoloženja. Zvuči zabavno, zar ne? Budući da se buduće mame često ne osjećaju najbolje, mogu se zapitati da li uopće trebaju napraviti trudničko fotografiranje.

Iako trudnoća može imati svoje ne baš ugodne trenutke, vaše tijelo čini nevjerojatno lijepu stvar.

Od trenutka kada vidite te dvije paralelne crte na testu za trudnoću, počnete zamišljati kako će izgledati taj dan kada ćete u naručju držati svoje novorođenče.

U početku će vam se činiti da vrijeme presporo prolazi i uhvatit ćete se kako govorite stvari poput " Tako sam umorna od trudnoće."

Vjerojatno ste se svojim prijateljima i obitelji žalili na bolna leđa, neprospavane noći i čestu žgaravicu. "Nema šanse da će mi ovo nedostajati", izjavljujete s uvjerenjem dok brišete znoj s lica i otvarate prozore, a vani je minus.

Ali kako vrijeme bude prolazilo i vaša bebica bude sve veća i veća, nedostajat će vam vaš trbuščić i nećete možda čak niti moći zamisliti da ste ga ikad imale!

Istina je da iako je trudnoća teška, postoji nešto u njoj istovremeno i magično . U sebi nosite jedan novi život i vaša beba potpuno visi o vama. Osjećate svako njihovo štucanje i svaki njohov pokret - potpuno ste povezani.

Nakon što vrijeme trudnoće prođe, s nostalgijom ćete se prisjećati svog trbuščića (i mogućnosti da pojedete što god želite bez osjećaja krivnje). Stoga je posebno važno uhvatiti te trenutke jer nećete zauvijek biti trudni, a trudnoća će vam proletjeti brže nego što ste očekivali.BITI ĆETE IZNENAĐENI KAKO SE LIJEPO OSJEĆATE I IZGLEDATE

Vjerojatno ste čuli izraze "Sjajiš!" ili "Trudnoća ti odgovara!" , ali istina je da većina žena doživljava pad samopouzdanja kako im trudnoća napreduje. Vaš sve veći trbuščić može se činiti kao savršen izgovor za izbjegavanje fotografiranja punih devet mjeseci, ali upravo je suprotno!

Vidite, na kraju dana shvatite prekrasnu istinu – u vama raste ljudsko biće – i to je dovoljan razlog za slavlje!

A kada vidite svoje slike nakon snimanja, vjerovatno ćete se iznenaditi koliko lijepo izgledate.Fotografiranje trudnica
Fotografiranje trudnicaTRUDNIČKO FOTOGRAFIRANJE MOŽE OJAČATI VEZU IZMEĐU VAS I VAŠEG SUPRUGA


Trudnoća ponekad može uzrokovati napetost u vezi, zbog promjena raspoloženja i očekivane promjene načina života, a pogotovo financijski pritisak može pojačati taj stres.

Snimanje trudničkih fotografija zajedno s partnerom odličan je način da ojačate svoju vezu i proslavite novi život koji donosite na ovaj svijet. To je posljednja prilika da dokumentirate kako se vaša dinamika mijenja – iz para se pretvarate u obitelj.Fotografiranje trudnica
Fotografiranje trudnica
MOŽETE OTKRITI ONOLIKO PUNO (ILI MALO) KOLIKO ŽELITE


Dok mnoge žene odlučuju proslaviti promjene koje im tijelo prolazi tijekom trudnoće i dokumentirati ih fotografijama na kojim se vide goli trbuščići; druge žene su konzervativnije. Iskusni fotograf za trudnice će surađivati s vama kako bi razumio vaše potrebe i razinu udobnosti.

Pokriven ili otkriven trbuščić? Vi birate.

VAŠE DIJETE ĆE ŽELJETI VIDJETI VAŠE TRUDNIČKE FOTOGRAFIJE


Od dana kada vam bebu daju u naručje, vrijeme počinje letjeti!

Nedostajat će vam mirni dani trudnoće u kojima niste morali paziti na torbu za pelene ili maramice svaki put kad krenete u trgovinu.

Ali kad bebe izrastu u djecu apsolutno će obožavati vidjeti kako je njihova mama bila prekrasna u trudnoći s njima.

Neće primijetiti tih nekoliko kilograma viška i vrećice ispod očiju od neispavanosti. Usredotočit će se na nešto važnije od toga – ljubav u vašim očima i radost koja je zračila iz vas.OVE FOTOGRAFIJE ĆE SE ČUVATI GENERACIJAMA


Zakazivanje trudničkog fotografiranja trebalo bi biti na popisu svake buduće mame.

Ovim fotografijama svom djetetu dajete uvid u svijet koji nikada neće moći vidjeti osobno – vrijeme koje su njihovi roditelji proveli kao par prije nego što su oni došli u obitelj. Imat će dokaz koliko ste bili uzbuđeni što ćete ih upoznati.

A onda će jednom vaše dijete možda pokazivati ​​ove slike i vlastitom djetetu. Vaše unuče koje će vas možda poznavati samo kao sijedu baku koja uvijek rado ponudi zagrljaj i kolačić, imat će priliku vidjeti vas u drugom svjetlu.

To je nevjerojatan dar za vaše dijete i djecu koja dolaze u vašu obitelj nakon njih.

2 views

Updated: Jul 15

Jedno od vaših najčešćih pitanja je da li i partner/suprug/dečko može doći s vama na trudničko fotografiranje.

Naravno da može! Na svakom trudničkom sessionu napravimo pojedinačne fotografije samo trudnice, ali i zajedničke fotografije s partnerom. Ukoliko vaš partner nije oduševljen s idejom fotografiranje, svejedno može doći s vama kao moralna podrška. A kad krenemo s fotografiranjem i malo se opustite u atmosferi, ja ga pozovem da vam se pridruži na kojoj fotografiji i uvijek dobro ispadne. U svojim galerijama često objavljujem samo samostalne fotografije trudnice, ali evo sad ću ovdje staviti zajedničke fotografije da vidite da su i partneri osim moralne podrške zapravo izvrsni modeli!
9 views

Vjerujem da puno obitelji odgađa obiteljsko fotkanje dok dijete nema barem kojih četiri ili pet godina iz straha da će jednogodišnjaci, dvogodišnjaci i trogodišnjaci biti nepredvidljivi na fotkanju. Moram priznati da kad su moji mali modeli u toj dobi, spremna sam na sve. Nekad im je sve zanimljivo, a ponekad se boje mene, fotoaparata, slike na zidu. Zato session počinjemo polako i bez forsiranja, s međusobnim upoznavanjem, dijetetu pokažem igračke ili knjige koje imam u studiju pa ga ostavljam da se malo poigra s roditeljima da se lakše opusti. Za to vrijeme namjestim prvu scenu i kad se mališani malo opuste, odvedemo ih da sjednu tamo između medvjedića, cvijeća ili nekakve druge scenografije i prije nego što shvate što ih je snašlo, okinem nekoliko fotki i gotovi smo. Nakon toga opet idu u igru ili maženje s roditeljima dok ja ne pripremim druge rekvizite. Onda ih opet postavljamo na scenu te brzinski okidam još nekoliko fotki. Sad dijete već polako razumije što se događa i da ja tu nešto škljocam i nekakva svijetla tu bljeskaju. Nekome postane zanimljivo, a nekome se više ne sviđa ta cijela situacija. Ukoliko procijenim da je dijete sretno na setu, onda promijenim još nešto rekvizita i slikamo ga samoga. Ukoliko dijete postane nervozno onda krećemo s obiteljskim fotkanjem, dakle mama i tata uskaču u scenu i radimo zajedničke fotke. To obično opusti mališane i ponovo se osjete sigurno. Iako session službeno traje otprilike 1h, samo vrijeme pred kamerama je kojih 20ak minuta, ponekad i manje. Ja se trudim što brže i bezbolnije poslikati dijete da zapravo niti ne primjeti da ga fotografiramo već da se osjeća kao da je došlo negdje na igru, a fotografiranje je samo kratka pauza u igri.


3 views
bottom of page