top of page

Jedno od vaših najčešćih pitanja je da li i partner/suprug/dečko može doći s vama na trudničko fotografiranje.

Naravno da može! Na svakom trudničkom sessionu napravimo pojedinačne fotografije samo trudnice, ali i zajedničke fotografije s partnerom. Ukoliko vaš partner nije oduševljen s idejom fotografiranje, svejedno može doći s vama kao moralna podrška. A kad krenemo s fotografiranjem i malo se upustite u atmosferi, ja ga pozovem da vam se pridruži na kojoj fotografiji i uvijek dobro ispadne. U svojim galerijama često objavljujem samo samostalne fotografije trudnice, ali evo sad ću ovdje staviti zajedničke fotografije da vidite da su i partneri osim moralne podrške zapravo izvrsni modeli!
2 views

Vjerujem da puno obitelji odgađa obiteljsko fotkanje dok dijete nema barem kojih četiri ili pet godina iz straha da će jednogodišnjaci, dvogodišnjaci i trogodišnjaci biti nepredvidljivi na fotkanju. Moram priznati da kad su moji mali modeli u toj dobi, spremna sam na sve. Nekad im je sve zanimljivo, a ponekad se boje mene, fotoaparata, slike na zidu. Zato session počinjemo polako i bez forsiranja, s međusobnim upoznavanjem, dijetetu pokažem igračke ili knjige koje imam u studiju pa ga ostavljam da se malo poigra s roditeljima da se lakše opusti. Za to vrijeme namjestim prvu scenu i kad se mališani malo opuste, odvedemo ih da sjednu tamo između medvjedića, cvijeća ili nekakve druge scenografije i prije nego što shvate što ih je snašlo, okinem nekoliko fotki i gotovi smo. Nakon toga opet idu u igru ili maženje s roditeljima dok ja ne pripremim druge rekvizite. Onda ih opet postavljamo na scenu te brzinski okidam još nekoliko fotki. Sad dijete već polako razumije što se događa i da ja tu nešto škljocam i nekakva svijetla tu bljeskaju. Nekome postane zanimljivo, a nekome se više ne sviđa ta cijela situacija. Ukoliko procijenim da je dijete sretno na setu, onda promijenim još nešto rekvizita i slikamo ga samoga. Ukoliko dijete postane nervozno onda krećemo s obiteljskim fotkanjem, dakle mama i tata uskaču u scenu i radimo zajedničke fotke. To obično opusti mališane i ponovo se osjete sigurno. Iako session službeno traje otprilike 1h, samo vrijeme pred kamerama je kojih 20ak minuta, ponekad i manje. Ja se trudim što brže i bezbolnije poslikati dijete da zapravo niti ne primjeti da ga fotografiramo već da se osjeća kao da je došlo negdje na igru, a fotografiranje je samo kratka pauza u igri.


2 views

Updated: Feb 8

Nakon svih praznika danas se vraćam u studio i poželjela sam rezimirati ovu dragu 2022 godinu. Postoje razni alati za mjerenje koje su fotke bile najpopularnije na društvenim mrežama u prošloj godini i ja vam evo stavljam kombinaciju tih i mojih osobnih favorita. I ono što me iznenadilo je da je fotografiranje trudnica ispao najtraženiji session u 2022 godini, a kako je krenulo izgleda da će biti i najpopularniji u 2023. S obzirom da obožavam fotografirati trudnice moram reći da se jako veselim ovoj godini.
27 views
bottom of page