top of page
Profile pic.jpg

Bok

Ja sam Iva koja se skriva iza objektiva, po struci majstor fotograf i diplomirani ekonomist. 

  • Facebook
  • Instagram

Moja priča

Moja ljubav prema fotografiji počinje prije tridesetak godina kad sam pokušavala pohvatati predavanja mog oca o komandama na našem starom fotoaparatu marke Zenit. Nastavlja se u mračnoj komori gdje sam kao dvadesetogodišnjakinja provodila sate razvijajući crno bijele fotografije. A zatim slijedi putovanje svijetom na prekooceanskim brodovima gdje sam radila kao fotograf da bi potom skrasila u Velikoj Britaniji i posvetila fotografiranju vjenčanja i obiteljskoj fotografiji.

 

Onda su došle na svijet moje dvije najveće inspiracije koje su me ne samo potaknule da se intenzivnije fokusiram na obiteljsku fotografiju već i da ponovo dignem sidro i s obitelji preselim nazad u Zagreb gdje otvaram studio Iza Objektiva za portretnu, obiteljsku i dječju fotografiju. 

Pri fotografiranju najvažnije mi je izgraditi odnos i povjerenje jer ni samoj mi nije baš ugodno ispred aparata te znam koliko je to intiman trenutak prepustiti se nekome da te fotografira. Zato mi je na sessionima bitno da se svi upoznamo i osjetimo ugodno i smireno. 

Nakon vašeg fotografiranja provodim sate i sate na kompjuteru uređujući fotografije. Svaka fotografija je obrađena detaljno i individualno od početka do kraja bez upotrebe automatskih filtera. Volim otkrivati i slijediti nove trendove u digitalnoj obradi fotografija te kontinuirano prolazim tutoriale i tečajeve fotografa koji me inspiriraju u polju obiteljske i portretne fotografije.

bottom of page