About me

Bok, ja sam Iva iza objektiva, po struci diplomirani ekonomist i majstor fotograf. 

Iva iza objektiva fotograf

Moja ljubav prema fotografiji počinje prije tridesetak godina kad sam pokušavala pohvatati predavanja mog oca o komandama na našem starom fotoaparatu marke Zenit. Nastavlja se u mračnoj komori gdje sam kao dvadesetogodišnjakinja provodila sate razvijajući crno bijele fotografije. A zatim slijedi putovanje svijetom na prekooceanskim brodovima gdje sam radila kao fotograf da bi skrasila u Velikoj Britaniji i posvetila fotografiranju vjenčanja i obiteljskoj fotografiji.

 

Onda su došle na svijet moje dvije najveće inspiracije koje su me ne samo potaknule da se fokusiram na dječju fotografiju već i da ponovo dignem sidro i s obitelji preselim nazad u Zagreb gdje otvaram studio Iza Objektiva za obiteljsku i dječju fotografiju. Kao što pogađate, fokus je na fotografiranju obiteljskih portreta, fotografiranju beba i djece, fotografiranju trudnica i novorođenčadi te općenito na portretnoj fotografiji.

Pri fotografiranju obitelji i djece, najvažnije mi je izgraditi odnos i povjerenje jer ni samoj mi nije baš ugodno ispred aparata te znam koliko je to intiman trenutak prepustiti se nekome da te fotografira. Zato mi je na sessionima bitno da se svi upoznamo i osjetimo ugodno i smireno. 

Moj studio nije samo foto studio sa pozadinom i jarkim svjetlima već i mjesto gdje se roditelji i djeca mogu opustiti, s puno slikovnica, knjiga i igračaka za djecu te terasama s prekrasnim pogledom na Medvednicu za odrasle.

 

Nakon fotografiranja provodim sate i sate na kompjuteru uređujući fotografije u Fine Art stilu. Volim otkrivati i slijediti nove trendove u digitalnoj obradi fotografija te kontinuirano prolazim tutoriale i tečajeve fotografa koji me inspiriraju u polju obiteljske i portretne fotografije.

fotografiranje krštenja, profesionalno fotografiranje beba, Obiteljski fotograf, Fotografiranje djece,Profesionalno fotografiranje djece i obitelji