top of page

Najdraže ljetne aktivnosti za djecu

Updated: Aug 8, 2022

Uvijek se veselim završetku ljetu i toj bezbrižnosti, ali umjesto idile koju očekujem ljetni dani često podrazumijevaju namrgođenu djecu kojoj je doooosadno, ne žele se međusobno igrati i stalno pitaju što da rade.

U takve dane im treba samo malo pažnje te se sklupčamo na kauču i čitam im knjigu. A ponekad je dovoljno da započnem igru i već nakon 5 minuta me više ne trebaju, nastave se satima igrati sami.

Ovo je nekoliko igara koje ih uvijek iznova zaigraju, čak i sam proces pripreme igre je zabavan, a ne iziskuje previše mog vremena niti angažmana.


Dakle, idemo redom.


LASERSKI HODNIK OD KREP TRAKE

Ova igra iziskuje rolu krep trake koju možete kupiti u Tediju, Offertisimi, Pevexu za kojih 15ak kuna.

Kao što vidite, trik je vrlo jednostavan. Napravite gušće ili rijeđe prolaze kroz koje se djeca trebaju provući bez da dodirnu traku. Ukoliko želite sudjelovati u igri, možete napraviti i nekoliko nivoa, prvo krenuti samo s nekoliko traka pa u toku igre dodavati sve više i više traka i sve teže nivoe.

Meni je ovo jako zabavna igra jer me podsjeća me na igru Olimpijada iz Novog Sada koju smo kao djeca slagali od gumi-gumi trake, obožavala sam ju igrati!
STAZA ZA AUTIĆE OD KREP TRAKE

Kao što vidite, volim koristit krep traku!


Ova igra se može igrati na bilo kojoj ravnoj površini, na parketu ili tepihu, a mi je često igramo na velikom vanjskom balkonu.


Djeca sama mogu napraviti cestu, a ako se baš zaigraju mogu izraditi i mali grad uz cestu koristeći kartonske kutijice, lego kockice i slično.GOLF KUTIJA

Ova super jednostavna igra iziskuje jednu kartonsku kutijuna kojoj samo treba izrezati nekoliko otvora.


Svaki otvor ima svoju bodovnu vrijednost i cilj je skupiti što više bodova tako da se utjera loptica u otvor. S krep trakom označite startnu poziciju s koje se udara loptica. Ako imate palice za golf - izvrsno, koristite ih. Ako nemate možete koristiti bilo kakav duži štap koji ima ravni završetak. Mi najčešće koristimo žlicu za cipele!


IGRA OBARANJA PIRAMIDE OD PAPIRNATIH ČAŠA


Ova igra je zanimljiva jer u sebi sadrži dvije igre. Prva je igra slaganja piramide od čaša, a slijedeća igra je igra obaranja.

Obarati možete sa pištoljem na vodu prkajući piramidu vodom, ili običnom lopticom za tenis.

Piramida može biti napravljena na povišenom dijelo kao što je ovaj stolić na slici ili na podu te u tom slučaju možete zakoturati lopticu i po podu s određene startne pozicije te vidjeti tko će oboriti više čaša.UDARANJE BALONA SA ŠTAPOVIMA ZA PLIVANJE


Vjerujem da svi već imate ovakve štapove za plivanje za svoje mališane, a ako ne, mogu se nabaviti u Offertissimi za kojih 16kn te u Decathlonu za 26kn. Napravljeni su od spužvastog materijala.

Igra nema pravila, samo dajte djeci štapove u ruke i bacite balon u zrak, oni će sami znati što treba učiniti.

Možete umjesto pravog balona koristit i balone od sapunice ako imate dobrovoljca koji ih želi puhati.


IGRA CRTANJA SJENE

Ova igra je zanimljiva mališanima koji vole crtati.

Mogućnosti su neiscrpne. Mogu ocrtavati profile jedni drugima ili donijeti svoje igračke i ocrtavati njihove sjene.

Ako ih još nakon toga uspijete motivirati da obojaju svoje crteže, zagarantirani su sati zabave.Evo, nadam se da sam vam dala koju dobru ideju, ako imate još koju igru koja se jednostavno igra i priprema, a zanimljiva je djeci, napišite mi u komentarima.


Želim vam svima mirno i ugodno dugo toplo ljeto!bottom of page