top of page

Fotografiranje novorođenčadi Zagreb

Updated: Feb 28

Fotografiranje novorođenčeta je vrlo specifična grana fotografije. Postoji nekoliko elemenata koji su vrlo bitni da bi dobili savršene fotografije.

Za početak, važno je rezervirati okvirni termin prije nego što se bebica uopće pojavi. Zašto? Zato što je najbolje napraviti fotke u prvih 7-14 dana starosti djeteta. Nakon toga, većina bebica više nije tako uspavana kao prvih desetak dana i vrlo je teško ostvariti poze koje su izvedive s novim bebama. S obzirom da ćete vjerovatno nekoliko dana provesti u bolnici nakon poroda te onda opet nekoliko dana kod kuće dok dođete k sebi, ne želite provesti ostatak vremena nazivajući fotografe da vidite da li netko slučajno ima slobodan termin prekosutra za fotografiranje novorođenčeta. Dakle, ukoliko želite ovakvu uspomenu na prve dane svoje bebe, bitno je kontaktirati fotografa nekoliko mjeseci prije termina i dogovoriti fotografiranje, a točan termin se onda dogovara kad bebica stigne.

Drugi bitan element je opet vrijeme. S bebicama moramo samo polako i strpljivo. Pripremite se da će fotografiranje trajati tri ili četiri sata. Bitno je ostaviti dovoljno vremena da se beba presvuče, nahrani, uspava, pomazi s roditeljima, te opet nahrani i uspava. Ne možemo ništa ubrzati jer bebice odmah osjete nervozu.

Samo fotografiranje je vrlo sigurno i ugodno za novorođenče. Svi rekviziti su prekriveni mekanim materijalima i iznutra imaju jastučiće koji ih čine vrlo ugodnima. Bebicu oblačimo u ručno rađene bodije i kapice te zamatamo u slatke smotuljke. Svako novorođenče drugačije reagira na dodir, netko voli biti zamotan, netko više voli izbaciti nogicu ili ručicu van stoga se na snimanju svakoj bebici pristupa individualno.

Za više info posjetite www.izaobjektiva.hr

bottom of page